Site- seeing in de Krant van de Limburger van 20 juni 2003

" Jaak en Beppie van de buurtwinkel. Voor alle kruidenierswaren en de laatste dorpsnieuwtjes. Nog echte ouderwetse bediening." Wie de website www.vijlen.net bezoekt komt een hoop aan de weet over het plaatsje in de gemeente Vaalst. Vanachter de computer krijg je een aardig beeld van wat er allemaal in en om het "hoogst gelegen dorpje van Nederland" gebeurt.

De site is veelzijdig en is behalve voor de toerist ook aardig voor de echte Vijlenaar. het Vijlenerbos, de verschillende activiteiten, Abdij Sint Benedictusberg, de geschiedenis van het dorp, leuke wandel en -fietstochten, in Vijlen gevestigde bedrijven, heemtuin Heebrig of het kindervakantiewerk, alles komt aan bod.

De site is rijkelijk geillustreerd met foto's. Kiekjes van carnavalszittingen, de omgeving, het koningspaar, voormalig pastoor Reijnen, boswachter Jeng Jehae, dorpsverslaggever Jean Mordant eof Willie Stubbe, de man met "de mooiste snor van Limburg." Op de pagina zijn ook enkele leuke "Vielender liedjes te vinden. De Kirrek bijvoorbeeld:

"... woaste Woaste ooch bis in ít Mergeland. Doa zieste oos kirk vanaaf giddes kant Ze lit dich ziee al gans van wied. Woa oos durpke Vielle liet. En ze lokt oos mit dee sjtaat ste toan. Noa Vielle woa ich zoe geer woan. Gans boave in dír tot doa sjteet dír haan. Waao dee hin kiekt doa kump dé wink vandaan. Tis ginge dee os wakker krieent. Tis inge dee mit dír wink mit drieënt.

Gans boave in dír toan doa hingt ing klok. Die mich als kink hieel hoeeg de loeet in trok. En wen die klokída sjleet um nóeer of zis. Dan hueet ooch aalles wie laat ít is.