Promotieprijs Vijlen voor weerman Patrick Bock

 

Elke ochtend wordt de weersgesteldheid in Vijlen door L1-radio aan alle inwoners van Limburg kenbaar gemaakt. Dit was voor de Stichting Evenementencommissie Vijlen de doorslaggevende factor bij het toekennen van de promotieprijs 2003.

De leden van de Evenementencommissie Vijlen hadden dit jaar de keuze uit een 5-tal voordrachten, van personen die in 2003 op de een of andere manier, voor promotie van het kerkdorp Vijlen hebben gezorgd.

Na beraadslaging binnen de commissie werden veruit de meeste stemmen toegekend aan weerman Patrick Bock. Patrick beheert samen met partner Diana en oom Funs Bergmans weerstations in Mamelis en op zijn woonadres aan de Vijlenerberg te Vijlen.

Door Patrick worden metingen verricht van temperatuur, luchtvochtigheid, hoeveelheid neerslag, sneeuwhoogte, windsnelheid en windrichting. De gegevens worden electronisch verzameld en iedere ochtend doorgemaild naar Meteo-consult, die de weerberichtgeving voor L1 verzorgd.

De promotieprijs is tot verrassing van Patrick en zijn familie, via de radio publiek gemaakt en bracht in Vijlen de nodige hilariteit te weeg.

Patrick gaf tijdens het uitreiken van de prijs (een plaquete en 100 euro) aan zeer vereerd te zijn. Hij opperde verder nieuwe ideeën voor het promoten van Vijlen. In samenwerking met de Evenementencommissie Vijlen zal bekeken worden of zijn unieke voorstel realiteit kan worden.

Van harte proficiat met de promotieprijs 2003.

Evenementen Commissie Vijlen